Homepage Slider

You are here

Βιοαιθανόλη πρώτης και δεύτερης γενιάς

 
Η βιοαιθανόλη 1ης και 2ης γενιάς παράγεται
από σακχαρούχα και αμυλούχα προϊόνται (τεύτλα, δημητριακά) η πρώτη και
από ξυλώδη (κυτταρινούχα) γεωργικά και δασικά υποπροϊόντα και υπολείμματα η δεύτερη.
 
Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της βιοαιθανόλης 2ης γενιάς είναι
οι άφθονες και φθηνές πρώτες ύλες,
ο μη ανταγωνισμός των υλών αυτών με τρόφιμα (ηθική απαξίωση) και
η μεγαλύτερη μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (1η γενιά < 35%, 2η γενιά > 90%).
Τα μειονεκτήματά της είναι το κόστος προκατεργασίας και κυρίως υδρόλυσης της πρώτης ύλης (της κυτταρίνης).
 
Τα κύρια στάδια της διαδικασίας παραγωγής της βιοαιθανόλης είναι
η παραγωγή της ζάχαρης και
η μετατροπή της σε αιθανόλη μέσω των αντιδράσεων της αλκοολικής ζύμωσης.
 
Η βιοαιθανόλη είναι πλήρως συμβατή και αναμίξιμη με τη βενζίνη σε οποιαδήποτε αναλογία.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μίγματα με αυτή στους ήδη υπάρχοντες βενζινοκινητήρες.
Undefined

Page Back


Κατασκευή Ιστοσελίδων GIM Greek Internet Marketing