Homepage Slider

Είστε εδώ

Ισπανικής κατασκευής καυστήρες της AGROENERGY

 
Ισπανικής κατασκευής καυστήρες στερεής βιομάζας / στερεών βιοκαυσίμων της AGROENERGY
 
 
Οι συγκεκριμένοι καυστήρες πολλαπλών επιλογών στερεής βιομάζας αντικαθιστούν τον καυστήρα πετρελαίου στον ίδιο υπάρχοντα λέβητα, με εύκολο τρόπο, χωρίς υδραυλικές επεμβάσεις στο λεβητοστάσιο και με τη δυνατότητα επιστροφής του λέβητα σε λειτουργία καύσης πετρελαίου. Όποτε χρειάζεται η προηγούμενη λειτουργία του λέβητα, δηλαδή με καύση πετρελαίου, αυτό γίνεται εύκολα, οποιαδήποτε στιγμή, τοποθετώντας τον παλιό καυστήρα πετρελαίου.
 
Οι συγκεκριμένοι καυστήρες αποτελούν ό,τι καλύτερο διαθέτει σήμερα η αγορά από πλευράς:
Ποιότητας κατασκευής. Είναι κατασκευασμένοι εξ’ ολοκλήρου από ανοξείδωτο χάλυβα 310 και σε πάχη υλικών τέτοια που να διασφαλίζουν την αντοχή στις θερμοκρασίες και στη διάβρωση στην πορεία του χρόνου.
Ασφάλειας, καθώς διαθέτουν ηλεκτρική και μηχανική διάταξη (βαλβίδα) αποφυγής οπισθοδρόμησης φλόγας συνδεδεμένη με παροχή νερού για διαβροχή, παρέχοντας έτσι το μέγιστο της ασφάλειας για τον εξοπλισμό.
Ηλεκτρονικής παρακολούθησης, καθώς διαθέτουν πίνακα με οθόνη αφής πολλαπλών λειτουργιών, πλήρη εποπτεία από την οθόνη όλων των παραμέτρων καύσης (π.χ. κατανάλωση, καυσαέρια, διαγνώσεις κ.λπ.), απομακρυσμένο έλεγχο και διάγνωση μέσω διαδικτύου.
Ευκολίας στη συντήρηση. Διαθέτουν μοναδικό στην αγορά βραβευμένο σύστημα εξαγωγής των υπολειμμάτων της καύσης μέσα από το χώρο (θάλαμο) καύσης, κάνοντας έτσι εύκολο για τον χρήστη τον καθαρισμό και τη συντήρηση του χώρου καύσης. Με τον τρόπο αυτόν αποφεύγεται η συσσωμάτωση και η κρυστάλλωση της στάχτης (clinker).
Δυνατότητας καύσης μεγάλης ποικιλίας καυσίμων (pellet ξύλου, pellet αγροτικών υπολειμμάτων, pellet από κουκούτσι ελιάς, πυρηνόξυλο, τσιπς κ.ά.), λόγω της ποιότητας και του σχεδιασμού κατασκευής.
Κάλυψης απαιτήσεων εφαρμογών υψηλής ισχύος μέχρι και 1,5 MW.  Η πληθώρα επιλογών στη σειρά αυτή των καυστήρων καλύπτει τις ανάγκες όλων των εφαρμογών, ξεκινώντας από μία μικρή κατοικία και φτάνοντας σε μεγάλες βιομηχανικές εφαρμογές, όπως είναι οι ατμολέβητες, ανεμογεννήτριες, αερολέβητες κ.ά..
 
Με υψηλότατο βαθμό απόδοσης, έως 98%, είναι κατάλληλοι τόσο για αστική όσο και για βιομηχανική χρήση.
Είναι κατασκευασμένοι σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα με πιστοποίηση CE.
Με τα βασικά αυτά χαρακτηριστικά υπάρχει μία μεγάλη γκάμα επιλογών παραμετροποίησης του συστήματος θέρμανσης σύμφωνα με τις απαιτήσεις του πελάτη.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Η αντικατάσταση του καυστήρα πετρελαίου με καυστήρα στερεής βιομάζας στον ήδη υπάρχοντα λέβητα δεν απαιτεί ιδιαίτερες μετατροπές στον εξοπλισμό. Αποτελεί μία αποδοτική επιλογή η οποία:
 • έχει γρήγορη οικονομική απόσβεση,
 • είναι πλήρως αναστρέψιμη, καθώς υπάρχει πάντα η δυνατότητα εύκολης εξαγωγής του καυστήρα στερεής βιομάζας και επανατοποθέτησης του καυστήρα πετρελαίου μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα,
 • σε συνδυασμό με την τακτική συντήρηση - τον τακτικό καθαρισμό του λέβητα, παρέχει οικονομία της τάξης του 50-60% σε σχέση με το πετρέλαιο και ταυτόχρονη απόδοση ισόποσης θερμότητας,
 • προσαρμόζεται σχεδόν σε όλες τις εφαρμογές θέρμανσης είτε πρόκειται για οικιακή είτε για επαγγελματική εφαρμογή.
Οι συγκεκριμένοι καυστήρες είναι σχεδιασμένοι για να κατακρατούν πάνω από το 80% των υπολειμμάτων της καύσης. Το χαρακτηριστικό αυτό σε συνδυασμό με το μοναδικό πατενταρισμένο εξοπλισμό απομάκρυνσης των υπολειμμάτων της στάχτης καθιστούν τους καυστήρες ιδανικούς για αρτοποιία καθώς και για κεντρική θέρμανση. Έτσι, ο χρόνος καθαρισμού του φούρνου ή του λέβητα περιορίζεται σε λιγότερες φορές κατά τη διάρκεια του χρόνου, ανάλογα με τη χρήση και το καύσιμο.
Οι συγκεκριένοι καυστήρες μπορούν να προσαρμοστούν σχεδόν σε όλες τις εφαρμογές θέρμανσης, είτε πρόκειται για οικιακή είτε για επαγγελματική εφαρμογή.
 
 

ΑΡΧΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
 
Η βιομάζα βρίσκεται αποθηκευμένη σε σιλό κόλουρης πυραμίδας και οδηγείται βηματικά στον χώρο καύσης μέσω ενός συστήματος που αποτελείται από δύο (2) κοχλίες που κινούνται με διαφορετική ταχύτητα, έτσι ώστε να αποτρέπεται η επιστροφή φλόγας καύσης μέσα στο σύστημα τροφοδοσίας, το οποίο λειτουργεί αυτόματα μέσω ηλεκτροκινητήρα.
Στον θάλαμο καύσης, χρησιμοποιώντας αέρα καύσης ο οποίος εμφυσείται από ανεμιστήρα, επιτυγχάνεται η πλήρως ελεγχόμενη καύση της βιομάζας. Η φλόγα που δημιουργείται θερμαίνει το νερό που κυκλοφορεί μέσα στα υδατοστεγή διαμερίσματα του σώματος του λέβητα, κατ’ αναλογία με την προηγούμενη χρήση με καυστήρα πετρελαίου.
Η διαδικασία είναι πλήρως ελεγχόμενη και παραμετροποιήσιμη μέσω του εξελιγμένου πίνακα ελέγχου.
 
 
ΚΑΥΣΤΗΡΑΣ
 
Ο καυστήρας είναι κατασκευασμένος εξ ολοκλήρου από πυρίμαχο ανοξείδωτο χάλυβα 310 για να αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες στις οποίες είναι εκτεθειμένος.
Αποτελείται από τον αυλό τροφοδοσίας, τον φυσητήρα παροχής αέρα και την εστία καύσης.
Διαθέτει διπλό θάλαμο καύσης, μειώνοντας έτσι τις θερμοκρασίες των περιοχών που βρίσκονται κοντά στον καυστήρα.
Ο καυστήρας υποδέχεται τη βιομάζα που έρχεται από τον αυλό τροφοδοσίας, μέσα στον οποίο βρίσκεται περιστροφικός κοχλίας.
Μετά την αρχική έναυση, η οποία γίνεται με χρήση ανθεκτικών κεραμικών αντιστάσεων, ο καυστήρας διατηρεί μικρή φλόγα, επομένως είναι έτοιμος για άμεση απόδοση πλήρους ισχύος ακόμη και πολλές ώρες μετά τη διακοπή της λειτουργίας του.
Συγκριτικό και πατενταρισμένο πλεονέκτημα του καυστήρα αποτελεί για τον χρήστη η εύκολη πρόσβαση στον χώρο του θαλάμου καύσης μέσω παράθυρου πρόσβασης στο πίσω μέρος του καυστήρα, από το οποίο στη διαδικασία τακτικού καθαρισμού απομακρύνουμε τα συσσωρευμένα υπολείμματα της καύσιμης ύλης μέσω του αποσπώμενου κάτω μέρους.
Με τον τρόπο αυτόν έχουμε τη δυνατότητα να διατηρούμε τον χώρο καύσης πάντα καθαρό και άρα αποδοτικό, αποφεύγοντας τη συσσωμάτωση και κρυστάλλωση των υπολειμμάτων στάχτης (clinker).
Ο καυστήρας είναι εξοπλισμένος τόσο με ηλεκτρική όσο και με μηχανική βαλβίδα αποφυγής οπισθοδρόμησης φλόγας μέσω διαβροχής, παρέχοντας το μέγιστο της ασφάλειας για τον εξοπλισμό.
 
 
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΑΖΑΣ / ΤΩΝ ΒΙΟΚΑΥΣΙΜΩΝ
 
Η βιομάζα μπορεί να αποθηκευτεί σε σιλό εσωτερικού χώρου, κατασκευασμένο από χάλυβα με καπάκι και δείκτη καυσίμου.
Η βιομάζα, με την βοήθεια δύο (2) μεταφορικών κοχλιών, οδηγείται στο κέντρο του θαλάμου καύσης. Το τελευταίο στάδιο της μεταφοράς γίνεται με τέτοιον τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται απόλυτα η μη μεταφορά της φλόγας από το εσωτερικό του λέβητα στο σιλό προσωρινής αποθήκευσης.
 
 
ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
 
Η διαχείριση του συγκροτήματος ελέγχεται μέσω θερμοστάτη και επιτυγχάνεται πλήρως αυτοματοποιημένη λειτουργία. Τόσο ο ανεμιστήρας του αέρα καύσης όσο και ο κινητήρας τροφοδοσίας καυσίμου είναι συνδεδεμένα με την κεντρική μονάδα ελέγχου, η οποία καθορίζει αυτόματα το κατάλληλο μίγμα για τέλεια καύση.
Οι προτεινόμενοι καυστήρες μας ενσωματώνουν μία τελευταία γενιά αυτοματοποίησης ελέγχου, με οθόνη αφής και δυνατότητες που προσδίδουν πρωτοφανή ευελιξία στον πελάτη.
Το καινοτόμο ολοκληρωμένο λογισμικό τους απλοποιεί στο μέγιστο την εγκατάσταση και τις εργασίες συντήρησης, ενώ παρέχει προς τον τελικό χρήστη άνετη εμπειρία λειτουργίας χωρίς επιπλοκές.
 
Δυνατότητες:
 • Απλή και λειτουργική απεικόνιση διαχείρισης μέσω πάνελ αφής, με συνολική δυνατότητα ελέγχου της λειτουργίας της μηχανής, όπως η γραφική απεικόνιση της φλόγας εσωτερικά του καυστήρα, η οποία μας βοηθάει ώστε να έχουμε εικόνα της ποιότητας καύσης.
 • Διαμόρφωση λειτουργίας με τέσσερα (4) πλήρως παραμετροποιήσιμα επίπεδα ισχύος.
 • Δυνατότητα επιλογής λειτουργίας μέσω λήψης σήματος από τον θερμικό αισθητήρα ή εντολή από εξωτερικά σήματα ελέγχου (π.χ. υφιστάμενος συνδυασμός χρονοδιακόπτη αισθητήρα εξωτερικής θερμοκρασίας ή συνδυασμός και των δύο).
 • Δυνατότητα έλεγχου και παραμετροποίησης εξ’ αποστάσεως μέσω σύνδεσης διαδικτύου.
 • Τρία (3) πλήρη εβδομαδιαία προγράμματα.
 • Ρύθμιση της ισχύος.
 • Υποστήριξη πολλαπλών γλωσσών.
 • Στατιστικά εργασίας και κατανάλωσης.
 • Άμεση αλλαγή από τον χρήστη του υλικού καύσης (μέχρι 3 τύπους καυσίμου).
 • Επιλογή τοποθέτησης UPS. Κάθε φορά που θα υπάρχει μία διακοπή ρεύματος, ο καυστήρας θα συνεχίσει να εργάζεται και εφόσον η διακοπή ρεύματος επεκτείνεται, θα εκτελέσει αυτόματα ελεγχόμενη στάση της φλόγας.
 • Οπτική και ηχητική ειδοποίηση σε περίπτωση προβλήματος.
 
ΚΑΥΣΙΜΟ
 
Οι προτεινόμενοι καυστήρες βιομάζας / βιοκαυσίμων χρησιμοποιούν μία μεγάλη ποικιλία στερεών βιοκαυσίμων ως καύσιμη ύλη, όπως pellet ξύλου, pellet από κουκούτσι ελιάς, pellet αγροτικών υπολειμμάτων, πυρηνόξυλο, τσιπς, κέλυφος αμυγδάλου κ.ά., λόγω της ποιότητας και του σχεδιασμού κατασκευής.
 
 
 
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ
 
Χάρη στη σχεδίαση του θαλάμου καύσης του καυστήρα, κατακρατείται πάνω από το 80% των υπολειμμάτων της καύσης. Έτσι, ο χρόνος καθαρισμού περιορίζεται σε λίγες φορές το μήνα, ανάλογα με τη χρήση και το καύσιμο.
Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της βιομάζας / του βιοκαυσίμου, που χρησιμοποιείται, και για να διατηρήσουμε την υψηλή απόδοση του συστήματος προτείνεται ο καθαρισμός του καυστήρα από την τέφρα σε καθημερινή βάση, μέσω του πατενταρισμένου συστήματος εξαγωγής του κάτω μέρους του καυστήρα, και του λέβητα από τυχόν επικαθήσεις 3-4 φορές το μήνα, διαδικασία που μπορεί να την αναλάβει και το εξειδικευμένο συνεργείο της AGROENERGY.
 
 
 
 

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ - ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΟΣ ΚΑΥΣΤΗΡΑ
 
Ο λέβητας στον χώρο ενός λεβητοστασίου έστω ότι λειτουργεί με καυστήρα πετρελαίου ονομαστικής ισχύος 650 kW (559.000 kcal/hr).
Για να χρησιμοποιηθεί βιοκαύσιμο, θα γίνει αντικατάσταση με καυστήρα στερεής βιομάζας τύπου Υ-700, με ονομαστική ισχύ 75-800 kW (87.209-688.000 kcal/hr).
Ο καυστήρας είναι εξοπλισμένος με 2m ατέρμονα κοχλία έως 85 mm σε διάμετρο (Ø).
Χαρακτηρίζεται από υψηλή απόδοση του συστήματος ανάφλεξης, με εξαιρετικά γρήγορη εκκίνηση και υψηλή ανθεκτικότητα των κεραμικών αντιστάσεων.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Τροφοδοσία υλικού
 
Η τροφοδοσία του υλικού γίνεται με σιλό εξωτερικού χώρου, το οποίο τροφοδοτεί σιλό εσωτερικού χώρου προσωρινής αποθήκευσης που βρίσκεται εντός του χώρου του λεβητοστασίου. Προτείνεται η χωρητικότητα των δύο σιλό να είναι τέτοια ώστε να προσφέρουν αυτονομία περίπου επτά (7) ημερών.
 
 
ΕΧΤΡΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ
 
Στον προτεινόμενο καυστήρα υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης μηχανισμού αυτόματου καθαρισμού του θαλάμου καύσης, πλήρως διαχειρίσιμου από τον πίνακα ελέγχου. Με τον μηχανισμό αυτόν επιτυγχάνουμε τη διατήρηση καθαρού χώρου καύσης, ώστε το προσερχόμενο προς καύση pellet να μην εμπλέκεται με τα υπολείμματα της καύσης.
 
 
Undefined

Page Back


Κατασκευή Ιστοσελίδων GIM Greek Internet Marketing